Prajitura cu rom si visine

Prajitura preferata a sotului meu…va place?

Blat:

  • 4 oua
  • 129 g. zahar
  • 130 gr. faina
  • 30 gr. cacao
  • 1 praf de copt

Crema:

  • visine fara samburi
  • 10 gr. gelatina
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr. zahar
  • 125 ml. rom
  • 400 ml. frisca lichida
  • 100 gr. ciocolata lapte rasa

Cuptorul se incinge la 190 grade Celsius. Se bat ouale cu zaharul si 4 linguri de apa fierbinte timp de 8-10 min. Se omogenizeaza faina amestecata  cu praful de copt si cacao si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie, se niveleaza si se coace 17 min.

Se rastoarna apoi si se desprinde hartia si se raceste blatul.

Galbenusurile se bat in bain-marie cu zahar si rom. Se inglobeaza gelatina dizolvata si se da la rece  cca. 20 min. Cand incepe sa se intareasca se inglobeaza si frisca batuta si o parte din ciocolata rasa (daca s-a intarit prea mult compozitia se baga mixerul si isi revine). Apoi se pune pe blat crema. Se niveleaza si se aseaza visinele, se presara ciocolata rasa si se da la rece pt min. 2 ore.

Pofta mare!

P.S.-reteta a fost gasita pe blogul Laurei Sava.

Acest articol a fost publicat în Prajituri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Prajitura cu rom si visine

  1. myself spune:

    pot inlocui romul cu altceva?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s