Tort Bounty

Recunosc,  prajiturile cu nuca de cocos sunt preferatele mele, asa ca va pun la dispozitie primul tort ce l-am facut eu vreodata…

Eu am cumparat blatul gata facut insa daca vreti sa il faceti voi aveti nevoie de:

  • 150 gr. unt
  • 100 gr. zahar
  • 4 oua
  • 200 gr. faina
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri lapte
  • 1 praf de copt

Crema 1 :

  • 5 oua
  • 250 gr. zahar
  • 2 linguri cu varf faina
  • 4 linguri cacao data prin sita
  • 1 margarina rama clasic la tub
  • 1 fiola esenta rom

Crema 2:

  • 300 ml lapte
  • 3 linguri pline cu gris
  • 100 g. unt
  • 100 g. zahar
  • 100 g. nuca de cocos

Pentru insiropat:

  • lapte caramel sau lichior de cocos

Glazura:

  • 200 g. ciocolata de lapte
  • 70 g. unt si o lingura ulei
  •  nuca de cocos
  • migdale optional

Blatul se face asa: se freaca untul cu zaharul (compozitia trebuie sa fie spumoasa). Se adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se adauga laptele apoi se amesteca faina cu cacaua si praful de copt, si se cern printr-o sita. Se incorporeaza in crema de unt.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul in prealabil incalzit. Se lasa cca. 18-20 de minute la 180 grade C. Se lasa apoi blatul la racit. Apoi se taie bltul in 3 felii pe de-a lungul (daca nu e destul de mare pt a fi taiat in 3 mai faceti un blat).

Se prepara un lapte caramel si se insiropeaza blatul (se caramelizeaza doua, trei linguri de zahar, nu tare pentru ca devine amar si se stinge cu 200 ml. lapte rece. Se lasa pe foc pana cand zaharul se topeste, dupa care se insiropeaza blatul f bine.

Apoi se face prima crema:  Se fierb ouale cu zaharul pe bain- marie pana se topeste zaharul, apoi se adauga cacaua, amestecata cu faina, si se fierbe in continuare pana se ingroasa compozitia. Se raceste si se amesteca impreuna cu margarina frecata pana devine spumoasa. Se adauga esenta de rom apoi se unge pe prima felie de blat. se pune peste aceasta crema urmatoarea felie de blat si se trece la efectuarea ultimei creme. Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc pana se ingroasa. Se adauga nuca de cocos si se amesteca totul foarte bine. Se mai tine pe foc cca. 2-3 minute si se toarna fierbinte peste blatul racit. Apoi se pune ultima felie de blat si se pregateste glazura.

Se rupe in bucati ciocolata si se topeste la bain-marie sau la microunde; se adauga untul si uleiul si se amesteca bine; glazura astfel obtinuta se toarna deasupra tortului si se imbraca frumos si egal pe toata suprafata lui. Deasupra gluzurii se presara nuca de cocos si daca vreti pe marginile tortului se pot „arunca” cateva migdale crude………….si Pofta buna!!!

Acest articol a fost publicat în Tort și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s