Tarta cu branza si piersici

Un desert sanatos si gustos pt cei mici si cei mari…

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linuri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de rom/vanilie

Crema:

  • 3-4 piersici
  • 200-250 gr. branza de vaci
  • coaja rasa de la o portocala
  • 4 linguri de zahar (sau mai mult daca vrei mai dulce crema)
  • 50 gr. zahar pudra
  • 1 plic gelatina

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul vanilat si esenta (albusurile se bat singure 5 min apoi se adauga zaharul si esenta). Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se amesteca spuma de albusuri cu galbenusul frecat cu zahar; se adauga faina in ploaie, praful de copt si se mixeaza putin. Compozitia formata se toarna in forma de tarta unsa in prealabil cu unt si tapetata cu faina. Se da la cuptor, la foc mediu pt 20-25 min.

Intre timp tai piersicile felii. Branza de vaci o freci cu zaharul si coaja de portocala rasa. Cand tarta s-a copt, asezi deasupra un strat de crema de branza apoi felii de piersica (partial suprapuse). Pudrezi fructele cu zaharul pudra si pregatesti gelatina cu care imbraci frumos tarta. se da la racit dupa care se papa cu Pofta mare!!!

P.S- eu am pus deasupra putina dulceata de tradafiri de asta e mai roz🙂

Acest articol a fost publicat în Tarta și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s