Supa de galuste

Supa de galuste, riscanta ca nu mereu ne ies pufoase galustile dar atata de buna cand iese asa cum ne dorim…

Ingrediente :

  • carnita de pui (pulpe, piept, aripioare
  • 100g telina
  • 5 morcovi
  • 1 ceapa
  • sare, pieper sau Secretul gustului
  • 2 oua
  • gris
  • un praf de sare

Intr-o oala punem apa si carnea la foc mare pana nu mai face spuma apoi, adaugam condimentele, ceapa, morcovii, telina si lasam la fiert cca. 40 minute. Dupa ce s-a fiert carnita, o scoatem din oala si o punem la scurs intr-un strecurator iar ceapasi telina  le aruncam. Apoi se fac galustele: intr-o farfurie spargem 2 oua, le batem bine cu o furculita, adaugam  gris (in ploaie) si amestecam repede pana la omogenizare. Atentie, dupa ce am pregatit compozitia, formam galuste si le punem la fiert imediat pentru ca altfel, daca compozitia sta, galustele vor iesi tari. Luam din compozitia de gris, lingura cu lingura si punem galustele in oala la fiert. Se fierb 1o min la foc mic si oala acoperita.

Pofta buna!

Acest articol a fost publicat în Fel I și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s