Fasole cu carnati

Nu am mai facut de mult, chiar de mult fasole cu carnati, insa zilele astea Adi mi-a spus ca parca ii e pofta sa pape ceva cu fasole…si uite asa am facut repede o oala buna de fasole ce a trecut super repede:)

Ingrediente:

  • 500 gr. fasole uscata
  • 6-8 buc de carnati (oltenesti/cabanos/semi afumati)
  • 4 linguri de sos de rosii (bulion)
  • 3 cepe medii
  • condimente (sare, piper, foi de dafin)

Intr-un vas cu apa se lasa fasolea sa se inmoaie, cateva ore (de preferat sa se lase de seara pana dimineata).
Se pune apoi la fiert, si dupa ce da in clocot, se arunca apa si se pune alta curata, dar fierbinte. Se repeta operatiunea de vreo 4-5 ori (facand asa, mancarea nu mai provoaca balonari)!!! La ultima fierbere se adauga cateva foi de fafin si piper boabe.
Separat, se caleste ceapa taiata marunt, apofoi dafini se adauga carnatii taiati la ce dimensiune prefera fiecare. Se calesc, apoi se adauga totul in vasul in care fiebe fasolea, se pune sosul de rosii/bulionul si se lasa sa fiarba cca.20-30min. Se condimenteaza dupa gust la sfarsit.

Pofta buna!

Acest articol a fost publicat în Fel II și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s