Sufleu de mazare

Iata un preparat ieftin, dar foarte gustos, pe care il poti gati in orice anotimp, la orice ora, pentru oricine;)

Ingrediente:

  • 200gr. orez
  • 500 gr. mazare
  • 1 lingurita busuioc
  • 100 gr. unt
  • 3 linguri faina
  • 300 ml. lapte
  • 2 oua
  • 200 gr. cascaval
  • sare

Pui la fiert orezul in apa cu sare, si pui la scurs mazarea (daca o ai din borcan). Topesti intr-o oala 70 gr. unt, presari faina si amesteci energic, apoi torni treptat laptele cald si omogenizezi. Lasi sosul alb sa fiarba pana cand se ingroasa, amestecand mereu, ca sa nu se lipeasca de baza vasului. Iei vasul de pe foc si incorporezi pe rand, 150 gr. cascaval ras, ouale si busuiocul.

Ungi cu untul ramas o  forma termorezistenta, pui straturi de orez, mazare si sos alb si deasupra cascavalul  ras ramas. Introduci sufleul in cuptorul preincalzit, la foc mediu pt 25 min.

Pofta buna!

P.S.-se poate folosi orez brun (eu am avut orez clasic).

Acest articol a fost publicat în Fel II și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Sufleu de mazare

  1. Mihaela Cena spune:

    Are o consistenta fina datorita sosului…..DELICIOS!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s