Prajitura Fanta

O prajitura foarte buna, racoroasa si delicoasa! O nebunie de prajitura cu branza de vaci, budinca, suc si cacao…

Ingrediente:

Blat:

  • 6 oua
  • 100 ml. ulei
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 500 gr. branza de vaci
  • 200 gr. unt
  • 150 gr. zahar
  • esenta de vanilie

Glazura

  • 850 ml suc Fanta
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 5 linguri de zahar

Se pregateste blatul: galbenusurile se amesteca cu zaharul ( sa nu se topeasca zaharul) apoi se adauga uleiul putin cate putin si se amesteca foarte bine. Se adauga faina amesetcata cu cacao si praf de copt. Apoi se incorporeaza foarte usor albusurile batute spuma (se mesteca cu lingura de lemn de jos in sus). Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt in cazul meu).

Se coace  la cuptor preincalzit aproximativ 25 min la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca in tava.

Crema: se freaca untul cu zaharul pana devine spuma apoi se adauga branza, esenta si se mixeaza foarte bine. Crema se intinde peste blatul racit si se da la frigider.

Glazura se prepara dupa indicatiile ce le gasiti pe amabalajul budincilor, insa in loc sa folositi lapte veti folosi suc.( Eu am pus doar 850 ml de suc caci asa am primit reteta desi se poate pune si un kg de suc…) Se amesteca pe foc pana se ingroasa.

Se lasa putin la racit apoi se intinde peste crema si se lasa la rece cateva ore bune pentru a se intari glazura.

Pofta buna!

Acest articol a fost publicat în Prajituri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s