Tiramisu

„În trecut Tiramisu se mai numea Supa Ducelui. Mai târziu însă el a primit numele și semnificația pe care o are și în zilele noastre: Tiramisu sau în traducere din italiană Ridică-mă! Acest fapt s-a datorat proprietăților afrodiziace pe care se pare că le posedă acest desert.” – reteta impreuna cu mica povestioara sunt primite de la o prietena, Mirela, si va garantez ca e cel mai delicios tiramisu mancat!

Ingrediente:

  •  500 gr. mascarpone
  • 400 gr. piscoturi
  • 250 ml. frisca
  • 5 oua
  • 7 linguri de zahar
  •  jumatate de cescuta de coniac
  •  2 cani de cafea neagra
  •  2 linguri cacao

Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se albesc si zaharul se topeste. Se adauga apoi treptat crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul.

 

 

 

Se bate frisca.Din ea se adauga 2 linguri in compozitie iar restul se pastreaza pt ornat.

 

 

 

 

Intr-un bol separat se bat albusurile de ou spuma. Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare (Nu folositi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa.)

Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele. Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema.Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema.

 

 

 

 

Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.

 

 

 

 

Nu stiu daca mai are rost insa va zic: Pofta buna!!!!

Acest articol a fost publicat în Prajituri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s