Tarta cu branza de vaci si capsuni

Maine este ziua printesei mele, si i-am pregatit pentru a duce la copilasi o tarta cu branza de vaci (fina) si capsuni.

Ingrediente:

Blat:

  • 4 oua
  • 4 lg de zahar
  • 4 lg de faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 praf copt
  • esenta de rom

Crema:

  • 400 gr. capsuni
  • 300 gr. branza de vaci (fina)
  • coaja rasa de la o portocala
  • 6 lg de zahar
  • 1 plic gelatina rosie
  • zahar pudra

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul vanilat si esenta (albusurile se bat singure 5 min apoi se adauga zaharul si esenta). Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se amesteca spuma de albusuri cu galbenusul frecat cu zahar; se adauga faina in ploaie, praful de copt si se mixeaza putin. Compozitia formata se toarna in forma de tarta unsa in prealabil cu unt si tapetata cu faina. Se da la cuptor, la foc mediu pt 20-25 min.

 

Apoi tai capsunile pe jumatate.

 

 

 

 

Branza de vaci o freci cu zaharul si coaja de portocala rasa.

 

 

 

Cand tarta s-a copt, asezi deasupra un strat de crema de branza apoi felii de capsuni. Pudrezi fructele cu putin zahar pudra.Apoi pregatesti gelatina cu care imbraci frumos tarta.Se da la racit pt cateva ore.

 

P.S.- am poze doar asa cu tarta in tava, nu voi avea si cu tarta sectionata pt ca o duc frumos maine pe un platou intreaga. Sper sa le placa colegilor Maiei si d-nelor ce ii ingrijesc cu atata drag zilnic

Pofta buna!

Acest articol a fost publicat în Tarta și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Tarta cu branza de vaci si capsuni

  1. roxana spune:

    ce diametru are tava folosita, Lavinia?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s