Supa crema dovlecei

Pana nu de mult nu prea eram cu supele crema, insa odata ce le-am descoperit am deenit fan nr 1! Imi plac la nebunie, le gatesc cu mare drag si le mancam cu mare pofta…Va invit la o supa crema de dovlecei ce va v-a lasa gura apa:)

Ingrediente:

  • 2 dovlecei mari
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 100 gr. smantana
  • 1 lingura de unt
  • 150 ml. lapte
  • Secretul gustului sau sare si piper (nu combinate, ori ori)
  • patrunjel si busuioc tocate fin

Toate legumele se curata, se taie bucatele (nu foarte mici ca si asa se vor pasa) se spala si se pun la foc pt a se fierbe (se punne apa atat cat se acopera legumele). Se adauga condimentele si laptele.  Cand sunt fierte se strecoara de supa (nu se arunca!) se paseaza cu blanderul si se adauga untul si smantana. In supa pastrata se adauga acum amestecul rezultat din pasarea legumelor si se amesteca bine…si gata supa crema, se adauga putin patrunjel si busuioc si papilele gustative vor fi pe deplin rasfatate!

Pofta buna!

Acest articol a fost publicat în Fel I, Reteta saptamanii și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s