Tort Amandina

Pentru iubitorii de Amandine : „haide neamule la tort!”🙂

tort

Ingrediente:

Blat:

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de sare

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 plicuri cappunino (de rom)
  • esenta de rom

Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 cub margarina Maestro (Rama)
  • 4 linguri cacaco
  • rom (pentru mai multa crema se dubleaza cantitatile!)

Glazura:

  • 150 gr zah pudra
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • + frisca lichida pt putin decor

Pentru inceput facem blatul asa: batem spuma tare albusurile cu sarea, adaugam  zaharul si mai mixam cateva minute apoi apunem, pe rand: galbenusurile, uleiul si apa. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa (aici va recomand sa  folositi o spatula si amestecati usor sa nu se lase spuma). Turnati in tava rotunda de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade  ( sau treapta 2) timp de aprox 30-35 min. Verificati cu o scobitoare daca este copt blatul apoi scoateti din cuptor si lasati la racit dupa care il taiati in 3.

Apoi trecem la sirop: toate ingredientele, mai putin romul, se pun intr-o craticioara la fiert. Din momentul in care a inceput sa fiarba, mai lasam 5 min pe foc, apoi adaugam romul si lasam la racit timp in care ne ocupam de crema.

Crema: se freaca margarina pana devine ca o crema subtire (margarina e lasata inainte de a fi folosita la temperatura camerei), apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza foarte bine! Apoi se pune cacaoa, galbenusurile si la sfarsit romul. Se obtine o crema foarte aromata si buna!

Se insiropeaza prima felie de blat, se pune jumatate din canitatea de crema peste care se pune a doua felie de blat si aceasta insiropata+ crema (mai pastrati 2 linguri de crema pentru ultima felie de blat).Se pune ultima felie de blat, insiropam si ungem cu, crema ramasa aspoi punem glazura preparata astfel: se ameseteca cacaoa cu zaharul, se adauga treptat apa fierbinte frecand ca la ness si adaugam uleiul amestecand pana se omogenizeaza.  Odata pusa glazura il ornam cu frisca si ce mai aveti prin casa..daca mai aveti si vreti, daca nu lasati asa si e perfect!

P.S. -nu am poze din „timpul procesului” caci eram singura acasa si multumesc pt reteta glazurii Adei Rusu-Milea!

Pofta buna!

tort

Acest articol a fost publicat în Reteta saptamanii, Tort și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s