Stiati ca…?

Aici, am decis sa scriu tot felul de trucuri, sfaturi practice, lucrusoare stiute mai putin de unii sau altii …pe scurt tot felul de tipsuri. Sper sa va fie de folos!!!

  • …daca in smantana care se bate pentru o crema de frisca, se adauga un albus de ou va fi mult mai tare si nu se va „lasa”
  • …aluaturile cu drojdie cresc frumos si devin pufoase, daca se pune in cuptor, in timpul cat se coc, o canita sau un castronel din metal cu apa
  • …conopida isi pastreaza culoarea alba, daca se adauga in oala in care fierbe o jumatate de cartof curatat
  • …albusurile ce se bat pentru bezea, vor capata mai mult volum daca se presara in timpul baterii putin amidon alimentar
  • …busuiocul nu se adauga in mancare in timpul fierberii, ci abia la sfarsit, pentru ca altfel isi pierde aroma
  • …caisele si piersicile  se congeleaza mai bine cu zahar sau sirop
  • …maioneza se freaca mai repede si mai bine daca la inceput ii adaugati si cateva picaturi de lamaie
  • …poti congela dovleac taiat cubulete pentru a avea atunci cand il gatesti in supe/ciorbe
  • …cartofii pregatiti la tava se rumenesc mai bine daca sunt unsi cu ulei inainte de a introduce tava la cuptor
  • …maslinele pastrate in borcan, vor rezista mai mult timp proaspete daca, in lichidul care le acopera, se pune o felie subtire de lamaie
  • …budinca de orez va fi mai pufoasa daca in lapte se adauga 2 linguri de gris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s