Supa crema de ciuperci

Azi am decis sa va dau o reteta de post, asa ca am facut o supa de ciuperci de post, pe cat de simpla, pe atat de gustoasa.

Ingrediente:

  • ciuperci proaspete
  • 2 morcovi
  • o tija de telina
  • 2 cepe mici
  • 3-4 cartofi medii
  • 2 catei de usturoi(optional)
  • patrunjel verde
  • 2 linguri de faina
  •  lingura de margarina(daca nu aveti margarina puneti mai mult ulei de masline)
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper

Se pune apa la fiert si se adauga 1 ceapa intreaga, morcovul, telina si cartofii taiati cubulete. Se va face o supa de legume. Apoi se caleste 1 ceapa, se adauga ciupercile si cand sunt toate calite se toarna peste supa si se mai lasa la fiert aproximativ 15 min. Se strecoara supa (se pastreaza supa obtinuta!). . Incalziti 2-3 linguri de ulei de masline apoi puneti faina peste ulei si amestecati bine. Va rezulta o pasta groasa. Adaugati uleiul si amestecati bine pana la omogenizare si puneti cate putina supa, amestecand continuu, pana se dilueaza sosul. Se mixeaza legumele cu ciupercile si usturoiul crud. Se adauga piureul obtinut in supa si se mai lasa 1-2 min la foc mic. Pofta buna!

Eu am servit-o cu paine prajita unsa cu usturoi…

Acest articol a fost publicat în Fel I, Retete de post. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Supa crema de ciuperci

  1. Mihaela Cena zice:

    Super-extra-mega delicioasa!!!

Lasă un comentariu