In weekend imi place sa „prajituresc” si azi am facut aceasta rulada. E prima rulada pe care o fac, insa pe cat e de simpla pe atat de gustoasa este…nu ma credeti? Incercati-o!
- 4 oua
- 4 linguri faina
- 6 linguri zahar (4 linguri pt aluat, 2 linguri pt mere)
- 1 praf de copt
- 4-5 mere
- 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie sau scortisoara
Pentru inceput se pregatesc merele: se spala, se curata si se dau pe razatoare. Se scurg bine, se amesteca cu zahar, coaja de lamaie sau scortisoara (eu am folosit scortisoara). Pe o tava se pune hartie de copt si se intind merele in asa fel incat sa se acopere uniform toata suprafata.
Apoi facem aluatul: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu mixerul; galbenusurile se bat spuma, se adauga zaharul (4 linguri) si se bat pana devin o compozitie albicioasa. Adaugati faina si praful de copt si amestecati putin cu mixerul. Se incorporeaza atent albusurile si se amesteca usor. Turnati aluatul in tava peste mere si se intinde uniform. Tava se da la cuptorul preincalzit, la 200 grade pentru 15-20 minute. E gata cand e frumos rumenit.
Rasturnati rulada pe un prosop de bucatarie, sa vina hartia de copt in sus. Se ia usor hartia si se incepe rularea cat este fierbinte blatul. Se ruleaza strans si se lasa sa se racoreasca apoi se papa cu cei dragi voua!
Pofta buna!
E atat de simpla…sigur o sa o fac curand….
Intradevar e super simpla, si yamyyyy atat de buna! Neaparat trebuie incercata…apoi repetata:))
Asta a fost desertul de azi!!!! Delicios!!!! Cu siguranta se va regsi si in viitor pe masa noastra si nu numai!!!!
Nu iti dai seama ce mult ma bucur ca retele mele de suflet au succes!
Tare buna rulada ta cu mere!!!
Asa e, e tareee buna!
am facut-o si eu astazi pt clopotzei :)… nu am pus praf de copt dar a iesit supeer… mersi pentru inspiratie Lavi
Este foarte buna si eu am experimentat, merita incercat
Multumesc! Te astept sa incerci si alte retete 😉