Cremsnit

Acum cateva zile, Adi mi-a spus ca ii e pofta de cremsnit si daca ii fac intr-una din zile..asa ca azi am facut…Foarte buna praji asta si destul de rapid de facut, dureaza mai mult cat sta la racit!

Ingrediente:

  • 1,5 l. lapte
  • 6 oua
  • 200 gr. amidon alimentar
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic esenta vanilie
  • 2 foi cremes

 

 

 

Pentru inceput se mixeaza galbenusurile cu esenta de vanilie si zaharul. Se adauga amidonul alimentar si incet si laptele (nu se pune tot deodata, usor treptat). Cand este adaugat tot laptele se mai amesteca putin iar apoi se pune la foc mic. Se mesteca mereu pana capata consistenta unei budinci, atunci o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.

 

 

Intre timp se bat spuma albusurile cu putina sare. Cand albusurile sunt batute bine iar budinca de mai sus este racita se incorporeaza albusurile si se amesteca de sus in jos.

 

 

O foaie de cremes se zdrobeste una se lasa asa cum e. Pe un platou se pune o foaie cremes si peste ea se  intinde crema, apoi  foaia zdrobita. Deasupra se presara zahar pudra si se da la racit aproximativ 4 ore.

Eu am faramitat ce-a 2 doua foaie de cremes ca ma enerveaza rau ca nu se pot rupe usor cu lingura atunci cand servesti prajitura; asa e mult mai usor…parerea mea!

 

 

Pofta buna!

Acest articol a fost publicat în Prajituri, Reteta saptamanii și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Cremsnit

  1. Timea zice:

    tare bun cremsnitul tau! pup

Lasă un răspuns către Lavinia Albu Anulează răspunsul